|
OBSAH: 8,1 - Nástrahy na ceste stávania sa liečiteľom 8,2 - Úskalie hlavy 8,3 - Úskalie srdca 8,4 - Úskalie vôle 8,5 - Nechať veci plynúť je Láska
Poznámka: Táto séria channelingov sa konala pred živým publikom, od polovice roku 2004. Jazyk týchto správ je už menej formálny ako v prvých piatich kapitolách o Pracovníkoch svetla. Zároveň sú v každej správe zahrnuté otázky z publika a odpovede od Jeshua.
|
8,1 - Nástrahy na ceste stávania sa liečiteľom
Utorok, 02 Marec 2010 03:33
Jozef Mališ
Drahí priatelia, s veľkým potešením a šťastím vás vítam na tomto mieste, kde ste sa zhromaždili, aby ste ma, vášho starého priateľa, vypočuli. JA SOM Jeshua. Bol som medzi vami v mojom živote na Zemi ako Ježiš. Bol som človek a viem o všetkom cez čo prechádzate ako ľudské bytosti v pozemskom tele a v pozemskom živote. A prišiel som vám sem pomôcť pochopiť kto ste.
Všetci, ktorí ste tu prítomní a mnohí z vás, ktorí budú čítať tento text neskôr, ste Pracovníci Svetla. Ste Anjeli Svetla, ktorí zabudli kto skutočne sú. Všetci ste prešli cez mnoho skúšok na vašej Ceste na Zemi, počas vašich mnohých pozemských Životov. A JA poznám tieto skúšky zvnútra.
Prišli ste teraz do bodu v dejinách vašej duše, v ktorom dokončujete cyklus Životov. V tomto bode sa stále viac a viac spájate s VYŠŠÍM JA, ktorým naozaj ste, JA, ktoré je nezávislé na čase a priestore. Ste v procese vpustenia vášho vznešenejšieho, nehmotného JA do pozemskej bytosti, do vášho každodenného života.
Posledná úprava ( Utorok, 02 Marec 2010 13:50 )
Čítať viac...
|
8,2 - Úskalie hlavy
Utorok, 02 Marec 2010 13:09
Jozef Mališ
Prvá nástraha leží v oblasti hlavy alebo mysle. VY ste veľmi zbehlí v analyzovaní vecí a ich kategorizovaní podľa nejakého všeobecného referenčného rámca. To môže byť užitočné za určitých okolností, ale vo všeobecnosti je mentálna, mysliaca časť vás, veľmi silno časťou sveta duality. Pod „svetom duality“ mám na mysli druh vedomia, ktoré rozdeľuje veci na dobré a zlé, Svetlé a Temné, zdravé a choré, mužské a ženské, priateľa a nepriateľa, atď. Je to druh vedomia, ktoré miluje rozdeľovať a označovať, a ktoré nerozoznáva na pozadí ležiacu základnú Jednotu všetkých javov. Je to druh vedomia, ktoré rado pracuje so všeobecnými princípmi a ich rozumnými, objektívnymi aplikáciami na jednotlivé prípady. Nezvažuje skutočne možnosť iného, oveľa priamejšieho prístupu k realite: prístupu intuitívneho poznania, alebo „poznania cítením“.
Posledná úprava ( Utorok, 02 Marec 2010 13:18 )
Čítať viac...
8,3 - Úskalie srdca
Utorok, 02 Marec 2010 13:18
Jozef Mališ
Druhá nástraha sa nachádza v oblasti srdca. Srdce je stretávacím bodom mnohých energií. Srdcové centrum (alebo čakra) tvorí most medzi Nebom a Zemou a medzi vyššími a nižšími energetickými centrami alebo čakrami. Srdce „zbiera“ energie z rôznych zdrojov a je schopné rozoznať v pozadí ležiacu základnú Jednotu. Srdce vám umožňuje prekonať dualitu a osloviť niekoho iného s Láskou a súcitom.
Srdce je sídlom vašej schopnosti naladiť sa na energiu niekoho iného a cítiť aké to je byť tou osobou. Je to centrum empatie. Z toho je jasné, že srdce hrá dôležitú úlohu v akejkoľvek forme duchovného učenia alebo liečenia. Mnohí z vás ste prirodzení empati – máte prirodzený sklon vnímať nálady a energie druhých ľudí. Táto schopnosť vám výborne slúži, keď pracujete s ľuďmi.
Avšak na túto schopnosť sa tiež viaže jedno dôležité úskalie. Vaša citlivosť na energiu druhých ľudí môže byť taká silná, že pre vás môže byť náročné rozlišovať medzi vašimi vlastnými pocitmi a pocitmi niekoho iného. Niekedy vstrebete energiu druhej osoby tak silno, že stratíte svoj zmysel seba. Môžete chcieť pomôcť niekomu druhému tak veľmi, hlavne preto, že viete ako sa cíti, že vaše energie sa zmiešajú a VY začnete niesť bremená, ktoré nie sú vaše vlastné.
Posledná úprava ( Utorok, 02 Marec 2010 13:27 )
Čítať viac...
8,4 - Úskalie vôle
Utorok, 02 Marec 2010 13:29
Jozef Mališ
Tretia nástraha - úskalie vôle. Teraz by som rád pohovoril ešte o jednom úskalí na ceste stať sa liečiteľom/učiteľom. Zmienil som jednu nástrahu v oblasti hlavy a jednu v oblasti srdca a rád by som dokončil nástrahou vôle.
Vôľu je možné lokalizovať v slnečnom pletenci (solar plexus, pozn. prekl.), centre energie blízko žalúdka. Toto centrum alebo čakra riadi schopnosť konať, prejaviť vašu vnútornú energiu navonok vo fyzickej, pozemskej rovine. Keď je vôľa napojená na vašu intuíciu, tichú časť vás, ktorá presahuje dualitu, budú veci vo vašom živote prúdiť ľahko a bez námahy. Budete konať z vnútorného pocitu dôvery a poznania. Keď je váš solar plexus (ktorý je tiež centrom ega) sprevádzaný srdcom, robíte všeobecne veci, ktoré milujete robiť a cítite sa po väčšinu času radostne a inšpirovaní. Vôľa (alebo ego) sa potom stáva rozšírením KRISTA vo vnútri.
Avšak často, keď sa snažíte pomáhať alebo sprevádzať druhých, dostanete sa mimo spojenia s týmto prúdom. Existuje časť vás, ktorá chce robiť príliš veľa. Snaží sa dosiahnuť výsledky tým, že trocha silí a tlačí veci, aj keď vám vaša intuícia hovorí, aby ste to nechali tak alebo sa stiahli. Často je to vaše osobné ego, ktoré sa tu dožaduje viditeľných výsledkov. To nemá nič spoločné s pomáhaním druhým! Súvisí to s potrebou potvrdenia, ktorú máte, neistota, ktorá vás odvádza preč od dotyku s prirodzeným prúdom liečenia, ktorý je často pomalší a nepredvídateľnejší ako si vy prajete.
Posledná úprava ( Utorok, 02 Marec 2010 13:32 )
Čítať viac...
8,5 - Nechať veci plynúť je Láska
Utorok, 02 Marec 2010 13:34
Jozef Mališ
Prekonávanie nástrah, ktoré som opísal vyššie, vždy v sebe zahŕňa druh uvoľnenia/opustenia (z angl. „let go“ - „nechať veci ísť svojou cestou“, pozn. prekl.) Je to o opustení "prílišného myslenia", opustení "prílišného emocionálneho stotožňovania sa" a opustenia "nadmerného používania vôle". Ak to všetko opustíte a odovzdáte sa najmúdrejšej a najsúcitnejšej časti seba, nájdete hlbokú radosť a naplnenie vo svojej „práci“ učiteľa a liečiteľa.
Ako Pracovníci Svetla, ktorými ste, budete zažívať hlboký pocit sebarealizácie a Slobody. V bytí učiteľom a liečiteľom, akýmkoľvek spôsobom to vyjadríte, sa cítite spojení s celkom, s Jednotou, ktorá leží na pozadí Všetkého Čo Je. Cítenie sa súčasťou tejto „látky Duše“ a hraním vašej prirodzenej úlohy v nej, vám dá pocit, že skutočne napĺňate svoje poslanie.
Posledná úprava ( Utorok, 02 Marec 2010 13:38 )
Čítať viac...
|
|
|
|
|